Turistfyrtårn

Flekkefjord, Bjerkreim, Sokndal, Eigersund og Lund ligger midt i Magma UNESCO Global Geopark. Hver kommune har valgt ut 4 turistfyrtårn som de ønsker å satse på i tiden fremover. 

Brufjell

Du har kanskje sett den populære selfie-spotten Brufjell eller Brufjellhålene på sosiale medier? Bilder fra venner, familie eller kjendiser som lager et spretthopp eller tar et ikonisk gruppebilde midt i den flotte fjellformasjonen?

Flekkefjordbanen

Moro for store og små! Velkommen til dresinsykling på kulturminnet Flekkefjordbanen. En spennende opplevelse for familie, venner og grupper.

Hidra

Hidra ligger en 10-minutters fergetur fra fastlandet, kort vei fra Flekkefjord. Late feriedager kan tilbringes i historiske uthavner, på bade- eller fisketur blant holmer og skjær, i kajakk eller på topptur.

Hollenderbyen

Hollenderbyen i Flekkefjord er stedet hvor det tradisjonsrike får en smak av det moderne. I den gamle bydelen ligger små og litt store trehus tett i tett i trange brosteinsgater. Som en vakker kontrast, er over 30 små og store verker med gatekunst spredd rundt i byen og de fleste av dem ligger i den stemningsfulle Hollenderbyen.

Motorcenter Norway

Motorcenter Norway ligger i 250 meters høyde over havet – i Kroheia, Sokndal, som er en del av den flotte Dalane-regionen på Sør-Vestlandet. Her står både natur- og kulturopplevelsene i kø, og regionen er en perfekt destinasjon for opplevelser på hjul.

Jøssingfjord / Helleren

Du har kanskje kjørt forbi eller sett et fotografi av dem – de to små husene under Helleren i Jøssingfjord. Kjører du Nordsjøveien ser du dem fra Rv44 et sted mellom Egersund og Flekkefjord.

Blåfjelldalen

Blåfjell Gruver ble drevet i perioden fra 1863 til 1876. Her ble det utvunnet titanholdig jernmalm. Malmen fra gruven ble skipet ut i Rekefjord. Totalt ble det utvunnet omtrent 80 000 tonn malm fra gruvene.

Sogndalstrand

Sogndalstrand er et lite tettsted som ligger ved kysten helt sør i Rogaland. De gamle husene ligger nær den smale gata som er gågate. Det er laget gjesteparkering til de besøkende som har en fin opplevelse til fots gjennom Strandgaten til sjøen.

Trollpikken

Trollpikken er en spesiell stein som ble verdenskjent da den ble kuttet ned en natt i juni 2017. Denne handlingen falt ikke i god jord. Pengeinnsamling og entusiasme gjorde at steinen ble løftet opp og montert på plass igjen etter kun to uker.

Eigerøy fyr

Du trenger ikke være skipper for å styre mot Eigerøy fyr – ta turen til fots og følg den godt merkede grusveien. Dette støpejernsfyret ble laget i 1854 og er nesten 33 meter høyt.

Den Gamle Jærbanen

Jernbane-entusiast eller ei, den gamle Jærbanen har absolutt alt en minneverdig og opplevelsesrik tur bør inneholde. Ta tog, sykle, gå eller padle. Bade, fiske eller raste. Vår, sommer, høst eller vinter. Sov i telt, stå i ro eller rusle langsomt. Alt innenfor en strekning på drøye 8 kilometer.

Trehusbebyggelsen

Opplev den historiske byen Egersund: En koselig by fylt med historiske trehus og et vakkert sentrum med mange restauranter, kafeer og nisjebutikker. Alt dette og mer – bare en time fra Stavanger.

Bjerkreimselva

Bjerkreimselva er et av Rogalands største vassdrag. Elva er et populært område for laksefiske, og hvert år fiskes det mer en 7000 laks her.

Ørsdalsvatnet

Det største vannet i Bjerkreim er det 17 kilometer lange Ørsdalsvatnet. Vannet og naturen rundt kan oppleves ved å ta en båttur på med M/K Ørsdølen søndager om sommeren. Rundt vannet finnes en mange flotte turer en kan ta, både toppturer, dalturer, fisketurer og turer til gamle, nedlagte fjellgårder.

Gloppedalsura

Gloppedalsura som ligger i Gjesdal og Bjerkreim i Rogaland blir omtalt som Nord-Europas største steinrøys. Den består av enorme rasblokker som ligger oppå endemorene. Steinrøysen er lett tilgjengelig siden det er vei gjennom uren.

Stavtjørn

Stavtjørn byr på friluftsaktiviteter året rundt. Langrennsløyper og alpinanlegg på vinteren, badevann, fiskemuligheter, spektakulære toppturer, korte og lengre fjellturer til turisthytter om sommeren.

Tronåsen

Veien over Tronåsen, på grensa mellom Rogaland og Vest-Agder, ble bygd som en del av Den Vestlandske hovedveg. Den sto ferdig i 1844 og var den vanskeligste strekningen på Den Vestlandske Hovedvei. Veien ble bygd for hestetransport, men selv med lett vogn eller karjol var det tungt for hesten.

Gursligruvene / Hattesteinan

Gruveveien til Gursli gruver må ha vært et slit å frakte malm på under første verdenskrig. Når man tenker på hva de hadde av tekniske hjelpemidler den gang, er ordet «slit» nærliggende å bruke. I dag er dette en flott vei å følge til Gullvann og gruvene der.

Sætraområdet

I det fine friluftsområdet rundt Sætra finnes mange muligheter for friluftsliv, både sommer og vinter. Her er både lysløype og akebakke.

Lund Bygdemuseum og Kulturbank

Lund kommune har en rik og spennende kultur- og industrihistorie, fra gamle husmannsplasser via møbelfabrikker til nedlagte gruver i naturskjønne omgivelser. Lund Bygdemuseum og Kulturbank forvalter og formidler denne kulturarven for lokalbefolkning, turister og alle andre historieinteresserte.

Skroll til toppen