Området

Magma UNESCO-området ligger på Sør-Vestlandet og består av kommunene Eigersund, Flekkefjord, Sokndal, Bjerkreim og Lund. Området har en spesiell geologi av internasjonal betydning, og er anerkjent av UNESCO. Magma UNESCO Global Geopark ivaretar den unike UNESCO-statusen vår. I området kan du oppleve sjarmerende småbyer, vakker kystnatur, spektakulære geologiske fenomener og spennende historier og kulturarv. Velkommen skal du være!

Flekkefjord

Velkommen til den vestligste av sørlandsbyene; Flekkefjord – midt mellom Kristiansand og Stavanger. Byen er kjent for sin velholdte trehusbebyggelse og et stort utvalg av spisesteder og nisjebutikker. Opplev Hollenderbyen med spennende gatekunst, øyperla Hidra, vandretur til de ikoniske Brufjellhålene og dresinsykling på Flekkefjordbanen.

Sokndal

Et lite sted med store opplevelser! Du ønskes velkommen til kystkultur, fredet trehusbebyggelse, lakseelver, innlandsvann, sjø, merkede turstier i en fantastisk natur. La deg fascinere av dramatisk natur med bratte fjell i Jøssingfjord, senk skuldrene og nyt det gode livet på Sogndalstrand. Motorsportentusiaster kan glede seg til å teste ut den nye racerbanen på Kroheia. Overnatt på kulturhotell, campingplass eller kanskje i Tunnelstuo? I kommunesenteret Hauge i Dalane finnes en rekke butikker som er kjent for god service.

Egersund

Egersund er en koselig by med historisk trehusbebyggelse, flott sentrum med mange nisjebutikker, smakfulle restauranter og kafeer og rikt kulturliv. Den varierte og mangfoldige naturen kan du oppleve på turer i skog, mark og fjell. Den flotte kysten er nydelig å oppleve både i båt og til fots. Store og små opplevelser kun en time fra Stavanger.

Bjerkreim

Bjerkreim byr på storslått natur og uforglemmelige turopplevelser – og så mye mer enn du tror! Noen høydepunkter du vil ikke gå glipp av: Vinjakula som er den høyeste topp i Magma Geopark, Nord-Europas største steinrøys Gloppedalsura, Bjerkreimselva – en av de beste lakseelvene i Norge og vinterparadis Stavtjørn. Og hva med en båttur med Ørsdølen, guidet tur til Ørsdalen gruver og lokale smaksopplevelser? Mange flere unike fristelser venter på deg i Bjerkreim.

Lund

Lund ligger ved vakre Lundevannet, midt blant majestetiske fjell. Stedet er kjent for sitt lokalhistoriske museum og spennende gruvehistorie. Sætraområdet er godt besøkt både sommer og vinter, med flotte skiløyper og luftige fjellturer.

Skroll til toppen